Quins valors compartim?

Productes de Km 0
Suport als drets fonamentals
Responsabilitat mediambiental
Gestió ètica

Coneix nous sabors i aromes així com la història que hi ha darrere seu!

El Projecte neix el 2006 fruit de la donació en vida de la finca per part de la família Vila Isern que, amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, la van cedir a la Fundació AMPANS perquè el seu destí fos generar oportunitats per a les persones en situació de vulnerabilitat .

Quins van ser els primers passos d'Urpina? On es va desenvolupar el projecte?

Neix al 2006 fruit de la donació de la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola a la Fundació AMPANS.


Qui en són els fundadors?

La Fundació AMPANS va fundar el projecte.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

Urpina és un projecte de la Fundació AMPANS que neix de la voluntat de generar oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o en situació de vulnerabilitat. Al costat de la vinya centenària de la finca, vam fer una llar per acollir persones amb diversitat intel·lectual, vam recuperar els cultius de vinya i cereals, i vam plantar oliveres i aromàtiques. Tenint cura de la terra, hem après a estimar-la i a cuidar-la. Cuidar i estimar és la base de la nostra filosofia en tot el que fem.


Quants llocs de treball genera?

Les activitats laborals de la finca Urpina generen una quinzena de llocs de treball estables.

Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa?

Urpina és un projecte de la fundació AMPANS que treballa per la integració social de les persones amb diversitat intel·lectual, malaltia mental o en situació de vulnerabilitat, perquè puguin fer realitat els seus projectes de vida.


La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

Urpina havia estat una finca vitivinícola important abans de la fil·loxera, que va arrasar amb les vinyes del Bages, en aquells moments una de les comarques amb més extensió de conreus de vinya de tot Catalunya. Ara estem treballant en la recuperació de varietat autòctones, coma la sumoll o la mandó, alhora que recuperant el ric patrimoni de barraques i tines que es troben per tota la finca i que formen part de la memòria històrica de la nostra comarca.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

La qualitat dels nostres vins i la raó que els mou.