¿Quins valors compartim?

Suport als drets fonamentals
Productes ecològics
Responsabilitat mediambiental
Benestar social

Teterum, els artesans de l'afecte

Teterum és una botiga online de tes de diferents sabors i procedències, i a més és una empresa amb impacte social.

Quins van ser els primers passos de Teterum?

El projecte neix de la combinació de 3 necessitats. La primera, compartir sabors menys tradicionals i introduir més varietats de te a la població espanyola. La segona, comercialitzar un producte fàcil de transportar i manipular. I, finalment, la inquietud d'ajudar i implicar al màxim persones amb diversitat funcional. El seu equip està compost per persones amb síndrome de down i autisme que els donen ànima, amor i valor afegit que necessita el seu producte. El te és un producte amb una història de milers d'anys de creació i malauradament, ara la seva fabricació està automatitzada.
Gràcies a l'equip que conforma Teterum, han tornat a la tradició artesana que tant caracteritza el te i despertar els 5 sentits al màxim.


On neix i on es desenvolupa el projecte?

Teterum neix a Barcelona i es fa possible gràcies a la feina de persones que treballen en centres de dia i d’integració social. Actualment, estan localitzats a Madrid, ja que és on viu gran part de la gent que fan possible aquest projecte. Dins dels seus centres es desenvolupa tot, des de la preparació de la comanda fins a la seva entrega.


Qui són els seus fundadors?

Teterum està compost per 2 fundadors principals, la Patricia i l’Iván. Ella és l’encarregada de desenvolupar el producte i de portar tota la innovació, com també la part social del projecte. L’Iván és l’encarregat de la comunicació i màrqueting i és la persona que va fa possible la botiga en línia.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

La seva filosofia és potenciar les capacitats i afavorir al benestar de persones amb diversitats funcionals. Treballen amb persones extraordinàries amb dons que fan que Teterum sigui un pont d’alegria entre els seus treballadors i el client final. L'agraïment és molt important en aquest viatge i compartir les seves històries i el seu trosset de treball amb la comunitat els fa molt feliços.


Quants llocs de treball crea?

Actualment, no compten amb un equip fix de treballadors, sinó que depenent de la grandària de la comanda i el volum de feina, impliquen a més o menys persones. Treballen amb 3 centres i cada integrant aporta el seu granet d’arena. No conten ni hores ni persones, l’important és que la gent implicada formi part d’aquesta cadena i que gràcies a això, s’aporta alguna cosa de valor afegit a la societat.

Treballa amb algun o per algun projecte social o col·labora amb alguna iniciativa?

La mateixa marca és un projecte social. Tenen molta cura de les seves accions i alhora que ajuden a la integració de les persones amb discapacitats, també tenen cura de l’ecosistema. Disposen del segell B Corp i això els certifica com a empresa amb alts graus d’implicació tant social com mediambiental.


La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la seva relació amb el territori?

El seu principal proveïdor de te és de km0 i totes les empreses implicades en el packaging i manipulació del producte són catalanes, pel que sempre estan molt a prop del client.


Quin creieu que és el vostre tret diferencial?

És un negoci amb un gran impacte social i mediambiental, això vol dir que tot el que fan busca un retorn social. Tenen comptabilitzats tots els km que fan a l’any de transport i amb aquesta contaminació es fan donacions a projectes per compensar i disminuir l’impacte mediambiental.