Quins valors compartim?

Suport als drets fonamentals
Responsabilitat mediambiental
Productes artesanals

L'obrador de xocolata que ocupa persones amb discapacitat

Sant Tomàs va néixer fa 55 anys a través de l’acció d’un grup de famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual al seu càrrec. Amb el temps, s’ha convertit en una entitat que cobreix les necessitats de vida de totes les persones amb discapacitat intel·lectual i treballa per millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies a la comarca d’Osona.

Quins van ser els primers passos de Sant Tomàs? On es va desenvolupar el projecte?

Un dels projectes de Sant Tomàs per assolir la inclusió social i laboral és l’obrador de xocolata. El 2015 es va iniciar una col·laboració amb el xocolater de Taradell i va néixer el torró artesà de Sant Tomàs. A partir d’aquí es va treballar per tenir un espai on elaborar producte propi artesanalment i neix el projecte de l’obrador de xocolata de Sant Tomàs

Durant 3 mesos, es va construir l’obrador de xocolata en un espai annex a la cuina de Sant Tomàs, a Calldetenes. A l’actualitat, es allà on es desenvolupa el projecte.


Qui en són els fundadors?

El xocolater Jordi Ortiz és qui porta la direcció tècnica de l’obrador amb el suport de totes les persones que fan possible els productes de xocolata com són: rajoles, productes banyats o mones de Pasqua.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

El projecte de l’obrador de xocolata permet posar en valor les competències de les persones, on es creen productes únics, de qualitat i amb valor social, a més d’artesanals.


Quants llocs de treball genera?

Sant Tomàs té 762 treballadors i 275 són persones amb discapacitat intel·lectual. L’obrador de xocolata ocupa laboralment a 6 persones, 4 d’elles tenen algun tipus de discapacitat.

La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

Sant Tomàs s’ha convertit en l’entitat de referència de la comarca que valora les capacitats i dona oportunitats a les persones amb discapacitat intel·lectual. A partir d’aqui, portem 55 anys implicant-nos amb les famílies i donant suport a qui ho necessiti, a més de crear projectes com l’obrador de xocolata que ocupa a persones amb discapacitat.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

Treball personalitzat, fet amb molta cura i de forma artesanal per gent molt capaç.