Quins valors compartim?

Productes de Km 0
Suport als drets fonamentals
Productes ecològics
Productes artesanals
Benestar social

¡Saborejar els aliments d'Onyar és assaborir la vida!

El projecte neix el 2012 arran de la crisi de llavors i amb l'objectiu de diversificar i generar noves oportunitats laborals per a persones amb discapacitat, iniciem la producció i comercialització d'aliments ecològics.

On va néixer i desenvolupar el projecte des dels seus inicis?

El projecte neix en un petit obrador artesanal ubicat a la població de Quart (Girona), i el 2019 fem un pas important, projectant unes noves instal·lacions a Girona amb capacitat per desenvolupar grans produccions, encara amb una producció artesanal, a la seu central de la Fundació Ramon Noguera, entitat social sense ànim de lucre que treballa pels drets i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.


Qui en són els fundadors?

Els fundadors són Toni Ruiz i Maite Ferrer, president i gerent, respectivament, de la Fundació Onyar La Selva, una entitat social amb què compartiem missió i valors, i que el 2016 es va integrar a la Fundació Ramon Noguera, organització que , a partir de llavors, va prendre el relleu de l'activitat empresarial Aliments Onyar.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

Aliments Onyar és un projecte social que neix amb la voluntat de generar ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual des del començament. La creació de llocs de treball és un dels principals objectius de la nostra entitat, la Fundació Ramon Noguera, i ho fem a mitjançant l’emprenedoria social, gestionant diferents línies de negoci per generar el màxim d’oportunitats d’ocupació. La producció de pasta i pizza és una de les activitats que ens permet assolir-ho.
La voluntat social sumada a la inquietud per l’alimentació ecològica i de proximitat, i per potenciar una alimentació de qualitat, va posar la llavor d’aquest projecte que avui s’està consolidant com una marca que es comercialitza arreu de l’estat.


Quants llocs de treball crea?

Actualment, l’obrador genera 15 llocs de treball directes.

Treballa amb algun o per algun projecte social? O col·labora amb algun projecte?

És un projecte social en sí. Un projecte que aporta nous valors afegits: proximitat, qualitat artesanal, difusió de l’alimentació saludable i, per sobre de tot, permet la creació de llocs de treball per a persones de col·lectius vulnerables. Així va néixer la marca Aliments Onyar.
Des de llavors elaborem els nostres productes ecològics totalment naturals, sense additius i amb un alt valor social: pasta fresca, pizza fresca, elaborats, conserves i fruits secs.
Com hem dit, la finalitat última és la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat, i també contribueix al desenvolupament de la resta de projectes socials de la Fundació Ramon Noguera en l’àmbit tant laboral com de serveis d’atenció a persones.


Pel que fa al territori, quina relació hi té?

Som una entitat arrelada al territori i que neix amb la voluntat d’apropar els serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Gironès i a les seves famílies. Vetllem per acostar el màxim aquests serveis, descentralitzat els nostres centres i ubicant-los en diferents municipis de la comarca, i desenvolupant projectes i activitats empresarials que tenen un impacte social, econòmic i mediambiental proper i sostenible.


Quin creus que és el vostre tret diferencial?

Aliments Onyar ofereix productes ECO & SOCIAL, és a dir, són aliments ecològics, sense cap tipus d’additiu, 100% naturals, artesanals, amb ingredients de qualitat i boníssims; i, alhora, són productes socials, fruits d’un projecte que posa per davant les persones, i sostenible amb el seu entorn. Com diu el nostre lema: tastar Aliments Onyar és tastar la vida!