Quins valors cmpartim?

Productes de Km 0
Productes ecològics
Gestió ètica

Descobreix Migjorn, la referència de productes singulars, de qualitat i de proximitat!

OLI MIGJORN és un projecte apassionant, que neix l’any 2007, amb la voluntat de recuperar la finca de Migjorn, situada al terme municipal de Navàs, a la vall del Cardener.

Quins van ser els primers passos de Migjorn? On es va desenvolupar el projecte?

Unes primeres plantacions d’oliveres arbequines són el pas per començar a produir oli d’oliva verge extra. Més tard, l’empresa pren un nou i clar rumb, recuperar la varietat autòctona i originària de l’entorn del riu Cardener, la Corbella. Actualment, es recuperen i posen en producció velles oliveres Corbelles de diferents finques situades en el recorregut del riu Cardener, al Bages i al Solsonès. També realitza noves plantacions d’oliveres, en diferents finques arrendades amb l’objectiu de recuperar la varietat i la seva producció. Amb aquestes accions es recupera l’antic paisatge de l’olivera que antigament predominava a les nostres contrades, juntament amb el cultiu de la vinya.


Qui en són els fundadors?

La fundadora va ser la Mª Àngels Rial Vila.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

La qualitat és una de les puntes de llança del projecte. La feina a camp, el tractament ecològic, la tria del moment de la collita i la utilització de maquinària moderna per a l’elaboració de l’oli en són la clau. Aliments singulars, de qualitat, i de proximitat.


Quants llocs de treball genera?

Actualment el projecte és petit però amb grans projectes. La plantilla actual està formada per: Mª Àngels Rial, fundadora i directora general, Albert Guitart, tècnic i mestre moliner, Aïna Llaudó, exportació, social media, administració i Joan Fernàndez, comercial autònom.

Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa?

Col·laborem amb algun projecte Treballem amb Amisol de Solsona i hem col·laborat amb l’Associació Albada, associació de suport contra el càncer a Cardona.


La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

Oli Migjorn participa activament de les iniciatives que teixeixen relació entre productors del territori, agents de la gastronomia, del turisme, artesans o administracions, amb la voluntat de mostrar la nostra història i singularitats, així com contribuir en l’economia local.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

El pont bilateral que hi ha entre el consumidor i nosaltres. El fet que produïm el nostre OOVE (oli d’oliva verge extra) al nostre propi molí situat a la finca de Migjorn.