

MALLART
Mallart, un projecte social de la Fundació Mas Albornà, s'especialitza en la producció d'embotits artesans d'alta qualitat, recuperant receptes i processos d'elaboració de la memòria local i sense perdre l'essència dels seus orígens.
"La Fundació Mas Albornà treballa des del 1969 per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d'exclusió oferint-los serveis i atenció integral a l'Alt Penedès."
Quins valors compartim?
Productes de Mallart
Vols saber més?
Aquesta entrevista pretén posar en valor la necessitat de
crear productes amb personalitat. Els projectes solidaris són aquells que
permeten consolidar un comerç més responsable amb les persones i el medi ambient.
Per aquest motiu, volem explicar els orígens de Mallart, quan i com neix
el projecte.
La proposta de Mallart: crear noves oportunitats laborals i millorar la vida de les persones
Al gener de 2018 Mallart reneix i pren un nou impuls de la mà de la Fundació Mas Albornà convertint-se així també en una iniciativa social que aporta valor i compromís als productes que elabora. Neixen, doncs, els primers embotits conscients, amb propòsit i valor social de Catalunya.
Quins van ser els primers passos de Mallart? On es va desenvolupar el projecte? A les portes de la jubilació, la família Mallart (elaboradora xarcutera de La Llacuna amb més de 100 anys d’història) es troba amb què la continuïtat del seu llegat no està resolta. L’Ernest, el relleu generacional del negoci i treballador a l’obrador de la família, és una persona amb discapacitat inteŀlectual.
Qui en són els fundadors? La Fundació Mas Albornà és la impulsora d’aquesta iniciativa de base social. Per què neix? Quina és la seva filosofia? Els Mallart ens van traspassar el seu coneixement i llegat centenari. Nosaltres vam reconfigurar-lo per a convertir l’antiga empresa local i familiar en un projecte social amb potencial de creixement i impacte. Vam formar un equip humà amb un mestre xarcuter i un enginyer alimentari al capdavant; vam invertir en un nou obrador equipat amb nova maquinària; vam construir una nova imatge de marca i vam refer el catàleg de productes per a adaptar-los a la nova estratègia.
Des de Ma Albornà decidim construir el nou obrador (i, per tant, quedar-nos a La Llacuna) per tot el que aporta i el patrimoni i la història que hi ha al darrere.
Quants llocs de treball genera? Actualment, Mallart té 8 treballadors. |
Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa? Sí,. Mallart Artesans Xarcuters és una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà amb més de 50 anys de trajectòria i una dilatada experiència en l’impuls de projectes de base social.
La fundació Mas Albornà és una organització sense afany de lucre dedicada des de fa més de 50 a crear oportunitats d’inserció social i laboral a persones amb discapacitat i trastorn mental i altres grups de risc d’exclusió a l’Alt Penedès. Per aconseguir-ho, oferim una variada oferta de serveis a les empreses i ajuntaments i suports personalitzats a les persones.
La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori? Som una proposta gastronòmica de proximitat i ens sentim arrelats al nostre territori (Vegueria Penedès). També hem promogut projectes innovadors d’economia circular com l’acord de col·laboració amb el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès a través del qual elaborem en exclusiva nous productes (inexistents al mercat fins el moment) fets amb gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida) amb l’assessorament gastronòmic de la reconeguda Fundació Alícia.
Quin creieu que és el vostre element diferencial? Som el primers embotits de poble i de qualitat conscients i amb valor social. Som hereus de la tradició de l’elaboració a La Llacuna amb la visió renovada del component social que li aporten un ingredient extra que ens fan singulars. |