Quins valors compartim?

Productes de Km 0
Suport als drets fonamentals
Gestió ètica

Inclusió i diversitat: els ingredients que aporten la qualitat de Formatges Muntanyola

Formatges Muntanyola neix el 2015, quan la Fundació AMPANS agafa el testimoni de la formatgeria Muntanyola per continuar el mestratge dels seus fundadors, seguint els processos manuals d’elaboració artesanal de les receptes que la Maria i el Jaume van crear, com a pioners, durant gairebé de trenta anys.

Quins van ser els primers passos de Formatges Muntanyola? On es va desenvolupar el projecte?

La formatgeria Muntanyola neix a Muntanyola, a Osona. Una vegada AMPANS agafa el relleu, es trasllada a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, al Bages.


Qui en són els fundadors?

La formatgeria Muntanyola va ser fundada pel Jaume i la Maria, i després de gairebé 30 anys, la Fundació AMPANS va agafar el seu testimoni en forma de donació.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

Muntanyola és un projecte de la Fundació AMPANS fruit de la voluntat de generar oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o situació de vulnerabilitat a les que acompanya.


Quants llocs de treball genera?

Actualment, Formatges Muntanyola dona feina de valor a 12 persones, 9 d’elles amb discapacitat


Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa?

Formatges Muntanyola és un projecte de la fundació AMPANS, que treballa per la plena inclusió social de les persones amb diversitat intel·lectual, malaltia mental o en situació de vulnerabilitat. Ho fa a través de l’educació, l’atenció diürna, la creació d’oportunitats laborals i l’atenció residencial; un acompanyament integral i fet a mida en la realització del projecte de vida de cada persona.

La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

Compromesos amb el medi ambient, a Formatges Muntanyola busquem contínuament formes de ser sostenibles i energèticament autosuficients (amb una caldera de biomassa i l’aprofitament del xerigot, per exemple). Conscients del privilegi que ens suposen la natura i el paisatge que ens envolta, la finca Urpina és ideal per al nostre ramat de cabres, que pastura a camp obert.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

Formatges Muntanyola ofereix oportunitats laborals i de reconeixement social a partir de l’elaboració de formatges de gran qualitat artesanal. Un projecte que ha aconseguit mantenir el prestigi dels seus orígens, la qualitat artesanal i el reconeixement en premis nacionals i internacionals.