Quins valors compartim?

Productes de Km 0
Productes artesanals

Parlem amb Espiga, els que no deixen indiferent a ningú!

El projecte neix el 2012 per la il·lusió de fer provar a amics i família la cervesa artesana després d’experiències internacionals a Dinamarca i Alemanya.

Quins van ser els primers passos d'Espiga? On es va desenvolupar el projecte?

Neix a un garatge de Gelida i creix un any després a Sant Llorenç d’Hortons on es comença a desenvolupar el projecte que ha arribat fins al dia d’avui.


Qui en són els fundadors?

Els fundadors d'Espiga són Arnnau Rovira y Teresa Galván.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

La passió per crear una cervesa diferent, natural i de proximitat. I la vocació de dos biòlegs per donar vida a una cervesa amb personalitat i caràcter especial. De qualitat, única. Elaborada al cor del Penedès. Una cervesa per gaudir, no només de la pròpia cervesa, sinó també de tot el seu procés: des de la primera idea, les primeres proves, tot el procés d’elaboració i finalment bevent-ne en companyia.


Quants llocs de treball genera?

Actualment som 10 treballadores directes.

Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa?

Am Able. És una cervesa solidària per recaptar diners per la investigació del IAS de Girona en trastorn de l’espectre autista, en col·laboració amb Conesa Beer Barcelona.


La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

Fem cervesa artesana en terra de vins i caves, i precisament per això, ja fa dos anys que elaborem cervesa de vi amb most xarel·lo varietat autòctona del Penedès, ho fem en col·laboració amb dos cellers que cuiden molt bé el procés d'elaboració dels seus vins i les seves vinyes, treballen amb agricultura ecològica i biodinàmica.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

Els nostres tret diferencial és treballar molt bé dues línies de productes o col·leccions com li diem nosaltres, cerveses de consum més generalista amb estils més clàssics per aquelles persones que volen iniciar-se en el món de la cervesa artesana, i cerveses d'edició més especial per paladars més exigents.