Quins valors compartim?

Suport als drets fonamentals
Productes artesanals

L'ADN de El Rosal en poques paraules...

El petit obrador d‘El Rosal va ser fundat l’any 1920 per Josep Serra a Tàrrega. Aviat va aconseguir que les seves galetes obtinguessin una gran popularitat gràcies a la seva fórmula, guardada gelosament, el seu procés i els seus ingredients de qualitat.

On neix i com es va desenvolupar el projecte des dels inicis?

Josep Serra Solà va fundar El Rosal l’any 1920 a Tàrrega després de formar-se en l’ofici de pastisser a Barcelona. Va començar elaborant tot tipus de galetes, va arribar a tenir més de 40 referències diferents, i de seguida les seves galetes es van fer famoses arreu. L’any 58 mor el fundador i els seus 3 fills segueixen amb el negoci familiar. L’any 1960 obren una botiga física a Tàrrega per vendre les galetes i estarà oberta fins l’any 1998, data en que Josep Serra fill es jubila i la família decideix posar punt i final al negoci.
El Rosal va estar tancat durant un temps fins que Pere Grau, aleshores regidor a l’Ajuntament de Tàrrega, va fer d’enllaç entre la família Serra i l’Associació Alba, per tal que aquesta pogués seguir amb el negoci.


Qui en són els fundadors?

Josep Serra va fundar El Rosal l'any 1920 i el 1998 va tancar en mans del seu fill. El 7 de maig del 2001 es firma el contracte oficial entre els germans Serra i l'Associació Alba per traspassar el negoci. Els germans van traspassar tots els seus coneixements, la fórmula secreta de les galetes El Rosal i la passió per un ofici artesà.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

El Rosal en mans de l’Associació Alba es veu com una oportunitat per donar feina a persones amb discapacitat.
El Rosal és un projecte d’emprenedoria social, un espai de treball inclusiu on es dóna ocupació a persones amb discapacitat i risc d’exclusió. La diversitat ens enriqueix i ens dóna una capacitat d’innovació original i diferent. El Rosal és avui en dia un projecte de referència de l’economia social i solidària. En els gairebé 20 anys que està sota el lideratge d’Alba ha esdevingut el projecte insígnia de l'entitat, amb una marca independent, consolidada i amb projecció pròpia.
A més a més, els nostres productes mantenen viva la tradició artesana més pura, posant en valor el treball fet amb les mans. Seguim un procés lent i meticulós que garanteix l‘excel·lència en cadascuna de les nostres galetes. Fem servir les mateixes proporcions en la fórmula des de l'any 1920, però hem millorat la qualitat dels seus ingredients apostant per la proximitat i la seva qualitat.
Galetes bones fetes amb aigua, farina de blat, sucre, ous frescos, mantega, oli vegetal (girasol), aroma de vainillina, sal i antioxidant natural.


Quants llocs de treball crea?

El Rosal crea llocs de treball a 10 galeteres durant els mesos més fluixos i augmenta a 24 galeteres en els mesos més productius.


Treballa amb algun o per algun projecte social o col·labora amb algun projecte?

Formem part del projecte social de l’Associació Alba, entitat que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i malaltia mental de l’Urgell i la Segarra oferint serveis i atenció integral en tots els àmbits de la seva vida, des d’una escola d’atenció especial, passant per serveis d’habitatge, centres ocupacionals, activitats de lleure i esport, formació laboral i inserció, etc.


Quina és la vostra relació amb el territori?

El Rosal porta en el seu ADN el territori de ponent i la ciutat de Tàrrega. Volem esdevenir un referent més de ciutat.


Quin creus que és el vostre tret diferencial?

Les galetes més famoses de El Rosal són els Arrugats. A darrere s'hi amaga la història entranyable del Lluís, un treballador de El Rosal que intentava fer neules, però li sortien sempre arrugades. Aquelles galetes tan imperfectes eren boníssimes. Fins que un dia la responsable va pensar que si agradaven tant, es podrien vendre, Així va ser com d'un petit fracàs d'en Lluís en va sorgir un gran èxit, l'arrugat, una galeta que actualment és l'especialitat de l'obrador i un 70% de la producció.