Quins valors compartim?

Productes de Km 0
Productes ecològics
Responsabilitat mediambiental

Can Moragues ens comparteix el seu repte de conservar les varietats autòctones

El Can Moragues neix l’any 2015 fruit de la col·laboració entre la Fundació Privada Emys i la Fundació Astres. És un projecte Socio-Ambiental que, mitjançant l’elaboració de melmelades i salses ecològiques, dona feina a col·lectius desfavorits i ajuda a conservar la natura fent productes de qualitat i d’ Alt Valor Natural.

Quins van ser els primers passos de Can Moragues? On es va desenvolupar el projecte?

El projecte es desenvolupa a les instal·lacions Emys, a Riudarenes a la comarca de La Selva. Actualment els nostres productes tenen presència a Catalunya, Bèlgica, França i en algunes ciutats de la resta de l'Estat Espanyol.


Qui en són els fundadors?

La Fundació Emys amb la col·laboració de la Fundació Astres per a promoure la sostenibilitat ambiental i social en territoris rurals.


Per què neix? Quina és la seva filosofia?

Can Moragues es centra en la producció de melmelades i salses ecològiques elaborades per persones de col·lectius vulnerables del nostre territori.


Quants llocs de treball genera?

Actualment, de forma directa genera 2 llocs de treball per a la gestió global del projecte i al voltant de 15 persones dedicades a la producció i etiquetatge dels nostres productes.

Treballeu amb algun projecte social o col·laboreu amb alguna iniciativa?

Aquests projecte no té sentit només des de la vessant de la responsabilitat ambiental. La vocació de ser responsables també a nivell social es teixeix amb una col·laboració amb la Fundació Astres, que entra a formar part d’aquest projecte impulsant que les persones del territori de col·lectius vulnerables puguin tenir una sortida laboral adaptada a les seves necessitats.


La vostra identitat territorial és molt visible. Quina és la relació que teniu amb el territori?

La nostra relació amb el territori la plasmem des de la vessant social, donant peu a treballar de manera conjunta amb la Fundació Astres i afavorir la inserció laboral de col·lectius vulnerables, així com entrellaçar el nostre projecte de productors en custòdia on acompanyem a diferents productors no només a produir ecològicament sinó amb una agricultura d’alt valor natural.


Quin creieu que és el vostre element diferencial?

El nostre tret diferencial és el binomi socio-ambiental i l’agricultura entesa com a generadora de la cura del medi ambient, lo qual ens permet poder oferir productes de qualitat i d’un alt valor natural.